Під тиском вулиці й шин: суд залишив під вартою підозрюваного у викраденні Вербицького й Луценка. ФОТО

 

Апеляційний суд Києва залишив під вартою Олександра Волкова, якого підозрюють у співучасті в викраденні Юрія Вербицького та Ігоря Луценка в лютому 2014 року.
Про це в соцмережі повідомив народний депутат Мустафа Найєм по обіді 23 серпня.

Олексій Донський

“Засідання апеляційного суду щодо обрання запобіжного заходу Олександру Волкову закінчилося.
На фото – Олексій Донський – начальник відділу Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України. Щоб без пафосу і не наврочити: Олексій крутий. Позиція прокуратури була блискучою – жодного твердження без посилання на КПК і матеріали справи; без емоцій, з фактами, доказово і переконливо. Дякую за роботу”, – написав Найєм.

“За словами прокурора, під час слідчих заходів підозрюваний Олександр Волков не зміг згадати, де і ким працював в 2014 році, був чи в офісі Чеботаря (якого називає своїм другом і однокласником). Також було встановлено, що Волков, який стверджує, що тяжко хворий і змушений утримувати сім’ю, протягом останнього року неодноразово здійснював перельоти на один-два дні до Москви, Пекіна і Манчестера. Під час обшуку у підозрюваного в шафі було знайдено 1 400 000 грн., джерело яких він пояснити не зміг”, – розповів Найєм.

Як писав “Тиждень”, під час засідання біля будівлі суду близько 30 активістів провели мітинг, вимагаючи залишити чинним запобіжний захід Волкову. Присутні запалили “символічну автомобільну шину”, скандували “Слава Україні!” та співали гімн України.

 

На акції були присутні Ігор Луценко, якого викрадали разом з Вербицьким, нардеп Борислав Береза, активісти “Автомайдану” та “Правого сектору”.

Коли засідання розпочалося, Луценко зайшов до зали суду з автомобільною шиною в руках.

 

Фото: Стас Козлюк

Вимоги активістів, які виступають проти скасування арешту підозрюваного, сформулював на своїй сторінці у ФБ народний депутат Мустафа Найєм:

“Чим ми незадоволені:
– критично повільними темпами розслідування;
– дивними судовими рішеннями, які дозволяють підозрюваним масово тікати з-під домашнього арешту до Росії;
– покриванням з боку вищих посадових осіб, які виводять з-під удару винуватців, зокрема, екс-співробітників МВС часів Майдану.

Що ми хочемо:
– швидких, обґрунтованих і законних рішень від українських судів у справах Майдану;
– належної управлінської уваги від перших осіб держави до розслідування злочинів проти Майдану, відповідальності президента, генерального прокурора, керівників Нацполіції та СБУ за результативність слідства”.

 

Фото Мустафи Найєма

Як повідомляла “Новинарня“, Печерський райсуд Києва 29 липня взяв під варту на два місяці Олександра Волкова, підозрюваного в організації викрадення Ігоря Луценка та вбивства Юрія Вербицького у лютому 2014 року.
У січні 2014-го у період Євромайдану Ігор Луценко і Юрій Вербицький були викрадені невідомими з території Олександрівської лікарні і вивезені за місто. Після тортур їх кинули у лісі. Вербицький від отриманих травм та холоду помер.

Читайте також:
22 січня 2014 року відкрився мартиролог Майдану.
Вбивці чотирьох патріотів досі не знайдені

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна