Доба АТО: четверо поранених, найгарячіше – на Приморському напрямку

 

За минулу добу, 22 серпня, незаконні збройні формування 28 разів обстріляли позиції Збройних сил України. Троє наших військових були поранені, один отримав бойову травму. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Приморському напрямку на початку доби, близько опівночі, незаконні збройні формування випустили 20 мін калібру 120 та 82 міліметри по опорних пунктах ЗСУ поблизу Мар’їнки. Майже о першій ночі бойовики вкотре цілеспрямовано били з великокаліберних кулеметів по будинках мирних мешканців Красногорівки.
Увечері противник двічі застосував артилерію калібру 122 мм по опорних пунктах сил АТО на підступах до Талаківки і Водяного. А близько 20-ї години ворог неприцільно випустив щонайменше шість снарядів калібру 152 мм неподалік селища Водяне – “у район, де взагалі немає українських позицій”, зазначають у штабі. Крім того, наприкінці доби під мінометний вогонь російських найманців двічі потрапили наші опорні пункти поблизу Гнутового, а з гранатометів вони били по околицях Павлополя.

На Донецькому напрямку напружена обстановка й надалі зберігається в Авдіївській промзоні. Тут з 19-ї години і майже до опівночі бандити вели вогонь по українських захисниках зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У відповідь українські військові накривали противника щільним вогнем. У результаті такого протистояння один наш боєць отримав поранення. Також увечері і вночі бойовики відкривали вогонь у районі Луганського, Троїцького, Зайцевого та шахти “Бутівка”.
У першій половині доби під вогнем противника опинилясь наші укріплення в районі Авдіївки та Кам’янки.

На Луганському напрямку злочинці з мінометів та гранатометів били по наших опорних пунктах на околицях Новоолександрівки та Кримського. Унаслідок цих обстрілів ще двоє українських захисників отримали поранення. Перед тим НЗФ гатили з гранатометів поблизу Донця.

Читайте також:
У 72 омбр повідомили, що під Авдіївкою загинув 28-річний Денис Глова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна