Турчинов розповів, як росіяни використали The New York Times для публікації про допомогу України КНДР

 

Російська влада розповсюджувала серед представників воєнно-дипломатичного корпусу в Москві чутки, нібито північнокорейська ракета розроблена за допомогою українських фахівців, щоб стимулювати до публікацій у ЗМІ з цього приводу.

Про це йдеться у доповіді секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова.

“За інформацією нашої розвідки, на початку червня 2017 року російська сторона в ініціативному порядку розповсюдила серед окремих представників воєнно-дипломатичного корпусу, акредитованого в Москві, позиційний матеріал стосовно того, що північнокорейська ракета розроблена за допомогою українських фахівців”, – йдеться в документі.

За словами Турчинова, оскільки у російських спецслужб є зв’язки з експертами та журналістами різних країн, у даному випадку вони використали для дискредитації України американського експерта Майкла Еллемана, сім’я якого має дуже тісні стосунки з ключовими посадовими особами російських спецслужб.

“Еллеман був цинічно використаний російськими спецслужбами як одна з багатьох ланок заздалегідь налагодженої РФ системи розповсюдження провокативної інформації”, – йдеться в заяві.

Секретар РНБОУ повідомив, що для нейтралізації негативних наслідків вищезгаданої публікації в The New York Times Україна підготувала рекомендації відповідним державним органам.

“Робоча група з питань перевірки інформації, викладеної у статті видання New York Times, вважає журналістський матеріал від 14 серпня 2017 року елементом інформаційного прикриття та відволікання уваги світової спільноти від імовірної участі РФ у реалізації північнокорейських ракетних програм”, – наголошується в повідомленні Радбезу.

Резюмуючи викладене, Турчинов зазначив, робоча група одноголосно дійшла висновків, які “повністю спростовують причетність України до реалізації програм з розробки балістичних ракет Північної Кореї”.

Читайте також:
Перед візитом Меттіса Порошенко демонструє відкритість у розслідуванні заяв
про поставки ракетних двигунів до КНДР

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна