Суд у Дніпрі дав по шість років диверсантам Мозгового

 

Апеляційний суд Дніпропетровської області засудив до шести років позбавлення волі двох чоловіків, які за завданням кураторів так званої “ЛНР” планували теракти в області.

Про це 21 серпня повідомила прес-служба Служби безпеки України.

Зазначається, що в червні 2014 року співробітники СБУ затримали зловмисників під час підготовки до терористичних актів. Правоохоронці встановили, що один із диверсантів перебував у “Луганському народному ополченні”, ватажком якого був терорист Олексій Мозговий.
Від нього бойовик отримав завдання приїхати в Дніпропетровську область, знайти спільників і здійснити низку терактів для залякування місцевого населення і дестабілізації ситуації.

“Оперативники спецслужби “взяли” двох зловмисників під час підготовки до підриву у Дніпрі залізничної колії, якою мав проїхати потяг з військовою технікою”, – відзначили в СБУ.

Суд визнав диверсантів винними у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, та засудив до шести  років позбавлення волі. Вирок набув законної сили.

Читайте також:
У Запоріжжі залізничних диверсантів “ДНР” відправили в тюрму на 10-11 років

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна