У Польщі українського працівника кафе побили через його національність

 

У Гданську троє поляків напідпитку побили українця через його національність.

Про черговий інцидент побиття українця на національному ґрунті інформує Польське радіо, посилаючись на “Газету виборчу”.

Коли перший з чоловіків увійшов до закладу харчування, 24-річний співробітник, громадянин України, сказав йому, що бар зачиняється.

“Почувши іноземну мову він раптом почав запитувати нашого колегу, “звідки ти”, – розповів Руслан, власник бару.

“Коли той сказав, що з України, то чоловік запитав: “А знаєш, що твій дід зробив з моєю бабцею?” Потім він двічі штовхнув співробітника та вдарив його в обличчя. Далі вони вийшли з приміщення, і до побиття приєдналися ще двоє. Вони били одного втрьох”, – додав Руслан.

Нападників змогла зупинити випадкова особа, яка застосувала щодо агресорів газ. Українець встиг заховатися та зачинитися у барі. Чоловіки почали бити вікна та намагалися влізти всередину крізь вікно. Та українець вже викликав охоронців, а ті повідомили в поліцію.

На місці затримано трьох зловмисників віком від 21 до 28 років, які перебували в стані алкогольного сп’яніння.

“Їм висунуто звинувачення у побитті на національному ґрунті та спричиненні шкоди здоров’ю”, – повідомили у районній прокуратурі Гданська.

За побиття на національному ґрунті чоловікам загрожує до 5 років позбавлення волі. Зловмисники відповідатимуть також за пошкоджені вікна.

Побитий українець з пораненнями руки та голови потрапив до лікарні.

Читайте також:
У Польщі арештували українців за підпільний тютюновий цех

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна