У Маріуполі виявили задавненого інформатора “ДНР”, а загалом за тиждень на Донеччині – 15 бойовиків

 

Протягом минулого тижня працівники ГУ Нацполіції Донецької області виявили 15 осіб, які брали участь у НЗФ, та 18 – які підтримують з ними зв’язок.
Про це в понеділок, 21 серпня, інформує відділ комунікації поліції Донеччини.

Так, на Маріупольському блокпості було затримано інформатора бойовиків.

“Півтора року мешканець Волноваського району, сидячи вдома, передавав дані про ротації українських військових та пересування техніки української армії терористичному угрупуванню. При спробі перетину стоп-контролю у Маріуполі його було затримано та доправлено до Кальміуського відділення поліції”, – повідомили в поліції.

За даними Нацполіції, на початку збройного протистояння у 43-річного мешканця села Веселе трапився конфлікт із військовослужбовцями ЗСУ.

“Затаївши образу, чоловік довго думав, як помститися, та врешті-решт вигадав. Далі, щоразу телефонуючи своєму давньому товаришеві на прізвисько «Атаман», при розмові розказував, що в конкретний час повз його будинок проїхала військова колона. Інформував про все в подробицях: кількісний склад техніки та особового складу, напрямок руху та ймовірне місце подальшої дислокації. З часом злість пройшла, і чоловік зрозумів, що рано чи пізно на нього чекає кримінальна відповідальність. З тих пір обірвав усі контакти з товаришем та жив у постійному страхові.
Варто підкреслити, що якби він добровільно повідомив до правоохоронних органів про свою співпрацю з терористами, то мав би можливість звільнення від покарання”, – розповіли в ГУ НП.

Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.1 ст.256 – “сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності” – Кримінального кодексу України.

У поліції нагадують: згідно з ч. 6 ст. 260 КК України, “звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала у складі збройних формувань, за дії, передбачені частинами 1 або 2 цієї статті, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування”.
Крім того, діє сайт “Стоп терор”, де можна повідомити інформацію стосовно тих, хто воює проти України.

Загалом з початку 2017 року на Донеччині виявлено 177 бойовиків ОРДЛО, з них 152 – затримані, 25 – оголошені в розшук.

 

 

Читайте також:
Поліція Донеччини відпустила затриманого “бойовика п’яти банд” Абрека, – Мосійчук

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна