У “Борисполі” затримали китайців – за секс-експлуатацію дітей та спробу вивезти до КНР росіянку

 

В аеропорту “Бориспіль” протягом двох днів затримали двох китайців, з яких один який намагався вивезти громадянку Росії в сексуальне рабство до КНР, а інший – перебував у міжнародному розшуку за сексуальну експлуатацію дітей.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив прес-центр Державної прикордонної служби України.

“20 серпня в аеропорту «Бориспіль» оперативні співробітники Південного регіонального управління Держприкордонслужби із залученням спецпідрозділу прикордонного відомства, спільно з представниками УБЗПТЛ ГУ НП в Одеській області задокументували та припинили діяльність організатора торгівлі людьми.
З використанням обману 29-річний громадянин Китаю намагався вивезти авіарейсом «Київ-Пекін» громадянку РФ для подальшого використанням її в сексіндустрії”, – заявили в ДПСУ.

Цьому іноземцеві оголосили підозру за ст. 149 КК України – “торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини”, обрано запобіжний захід.

А вже 21 серпня зранку під час паспортного контролю пасажирів рейсу “Мінськ-Київ” на іншого громадянина Китаю спрацювала база даних Інтерполу – як з’ясувалося, його з серпня 2011 року розшукують правоохоронні органи Румунії за дитячу порнографію та сексуальну експлуатацію дітей.

За даним фактом поінформовано Українське бюро Інтерполу в Києві. Виявлену особу передано співробітникам Національної поліції.

“Варто зазначити, що з початку року за базою даних Інтерполу співробітники Держприкордонслужби затримали майже 1520 осіб, які перебували у міжнародному розшуку”, – зазначили в ДПСУ.

Читайте також:
Прикордонники затримали двох молдаван, яких розшукували
за торгівлю людськими органами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна