Посольство США призупинило видачу віз у Росії

 

Посольство США в Росії призупинило видачу неімміграційних віз по всій території РФ.

Про це повідомляє сайт дипмісії. Такий крок у відомстві аргументували тим, що “рішення російської сторони скоротити чисельність співробітників дипломатичної місії США в Російській Федерації ставить під сумнів серйозність прагнення Росії до поліпшення двосторонніх відносин”.

“У зв’язку із заходами, вжитими Російською Федерацією щодо обмеження чисельності співробітників дипломатичної місії США в РФ, починаючи з 23 серпня 2017 року процедура видачі неімміграційних віз по всій Росії буде припинена”, – зазначається в повідомленні.

У посольстві також зазначають, що з 1 вересня 2017 року процедура видачі віз відноситься, але тільки в Москві. У консульствах США в інших регіонах РФ видачу неімміграційних віз буде припинено на невизначений термін.

Також зазначається, що раніше призначені співбесіди на отримання візи США будуть скасовані. А ті, хто вже подав документи на оформлення візи, будуть проінформовані про те, яким чином вони зможуть перепризначити співбесіду.

“Ми збережемо чисельність співробітників дипмісії на рівні, необхідному для виконання ключових функцій наших диппредставництв”, – зазначили у посольстві.

Як повідомляла “Новинарня“, наприкінці липня міністерство закордонних справ РФ видало заяву з вимогою до США скоротити свій дипломатичний персонал в РФ. До вересня у посольстві та консульствах США в Росії має залишитися загалом не більше 455 американських дипломатів.

Ця вимога тягне за собою звільнення з роботи в американській дипмісії в Росії 755 осіб, у тому числі громадян РФ.

Нагадаємо, торік зі США було вислано 35 російських дипломатів у рамках додаткових санкцій щодо Росії у зв’язку з втручанням російських хакерів у президентські вибори в Сполучених Штатах.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна