Новий державний адвокат Януковича Герасько – той, що захищав бразильського терориста Лусваргі

 

Екс-президент-втікач Віктор Янукович отримав нового державного адвоката – ним став Максим Герасько.

Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на самого адвоката.

“Так, ця інформація відповідає дійсності”, – підтвердив Герасько.

Нового адвоката екс-президента України у справі про державну зраду призначив Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві.

Попередній адвокат від цього центру – Віталій Мешечек, який був призначений державою для захисту Януковича в липні, через місяць відмовився його захищати через складність справи та відсутність у нього помічників і заявив про самовідвід.

Раніше з процесу відповідно до заяви Януковича вийшли найняті ним адвокати – Віталій Сердюк та ін.

Як писала “Новинарня“, адвокат Максим Герасько був призначений для безоплатного захисту бразильського бойовика “ДНР/ЛНР” Рафаела Лусваргі, який визнав свою вину та в січні 2017 року був засуджений судом першої інстанції до 13 років ув’язнення за тероризм.
Тоді Герасько радив обвинуваченому піти на зустріч слідству, оскільки він не заперечував обвинувачень, та отримати заявлений прокуратурою строк.

Читайте про хід цього процесу в репортажі:
Суд Лусваргі: війна, вина, каяття і каторга

На стадії апеляції Лусваргі взявся захищати адвокат Валентин Рибін, відомий своїми проросійськими поглядами, і Апеляційний суд Києва скасував вирок бразильському найманцю та повернув справу на новий розгляд у Печерському суді.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна