Наслідки пожеж на Донбасі: у Жованці під час бою згоріло 10 будинків

 

Внаслідок обстрілів і пожеж 21 серпня в селі Жованка Бахмутської райради Донецької області згоріли дев’ять будинків.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив голова ДонВЦА Павло Жебрівський.

“Останні зведення з Жованки: у результаті сьогоднішніх обстрілів з боку бойовиків та пожеж, які вони спричинили, згоріли 9 нежитлових будинків, один ще й досі тушать пожежні розрахунки ДСНС”, – написав Жебрівський у “Фейсбуці”.

“Як доповів мені Володимир Весьолкін, голова ВЦА Зайцевого, під час обстрілів бойовики цілили по житлових кварталах, під вогонь орківської БМП потрапив штаб гуманітарної допомоги.
Бій триває. Люди переховуються по домівках та підвалах”, – заявив голова обласної військово-цивільної адміністрації ввечері 2 серпня.

Раніше Жебрівський писав, що пожежі внаслідок бойових дій зчинилися на трьох вулицях у Жованці – Вернандського, Мануїльського та Журавського.

“Снаряд (о 14:30) влучив у сарай на вулиці Журавського й розпочалася пожежа. Крім того, загорілася й трава на Вернадського. ДСНС прибули на місце й застали вже 5 згорілих нежитлових будинків, у вогні – ще три. Станом на 17:30 вогонь вже приборкали, але бойовики знову розпочали обстріл”, – писав Жебрівський у ФБ.

Він нагадав, що сьогодні ж зранку у Водяному Ясинуватського району горіли вісім нежитлових будинків та три сараї.

Перед тим Жебрівський заявляв у соцмережі: “Четвертий тиждень на Донеччині діє оголошений ДСНС найвищий режим пожежної небезпеки – п’ятий.  Як доповів мені Микола Ільченко, керівник ГУ ДСНС у Донецькій області, горить буквально усе: поля, лісосмуги, дачні кооперативи, навіть ВОПи (взводно-опорні пункти ЗСУ)“.

Читайте також:
Журналістка показала пожежі та їх наслідки біля лінії фронту на Донбасі. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна