Доба АТО: бойовики майже вдвічі збільшили кількість обстрілів

 

Наприкінці минулої доби, 20 серпня, обстановка у районі проведення антитерористичної операції серйозно загострилася.
Російсько-окупаційні угруповання майже вдвічі збільшили кількість обстрілів позицій ЗСУ й 47 разів відкривали по них вогонь, внаслідок чого двоє українських захисників отримали поранення, ще троє – бойові травми.

При цьому бойовики все частіше використовують заборонене Мінськими угодами важке озброєння, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Найбільше гаряче ввечері і вночі було на Донецькому напрямку. Фактично з 17-ї години і до опівночі бандформування безперервно обстрілювали опорні пункти ЗСУ в Авдіївській промзоні. Ворог активно застосовував гранатомети і великокаліберні кулемети. А близько 18-ї години спочатку бив із мінометів різних калібрів, а згодом випустив 16 снарядів із переносної реактивної пускової установки Град “Партизан”.
Крім того, ввечері, злочинці двічі застосовували міномети на підступах до Опитного, де був поранений один український боєць.
Також бойовики зі 122-міліметрової артилерії били по українських позиціях неподалік Кам’янки та Пісків.

На Приморському напрямку під ворожим вогнем із гранатометів і стрілецької зброї опинились укріплення ЗСУ в районі Водяного, Красногорівки, Павлополя, Мар’їнки й Талаківки. Крім того, бойовики знову обстрілювали зі стрілецької зброї будинки мирних мешканців у місті Мар’їнка.

На Луганському напрямку було спокійніше, проте й тут бандити з гранатометів відкривали вогонь по наших позиціях неподалік Кримського та Новоолександрівки. 

У прес-центрі додають, що цієї ночі, аби уникнути чергової ескалації конфлікту, командування АТО запропонувало противнику посилений режим перемир’я.

“Спочатку представники незаконних збройних формувань погодилися на дотримання режиму тиші, а вже за декілька годин самі ж його і порушили, суттєво збільшивши вогневу активність”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні в зоні проведення АТО було зафіксовано загалом 30 обстрілів позиції ЗСУ бойовиками.

Читайте також:

http://novynarnia.com/2017/08/20/u-shtabi-ato-sprostovuyut-nastup-zsi-na-svitlodarskiy-duzi/?aid=13P92Y.wghot

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна