За підтримки ЄС: українські міністерства кличуть на роботу реформаторів, з/п – до 70 тисяч

 

Восени в Міністерстві соціальної політики оголосять конкурс на десятки посад із зарплатою до 70 тис. грн.
Як передає “Новинарня“, про це у “Фейсбуці” повідомив голова громадської ради при Мінсоцполітики Олексій Ліпіріді.

“Потрібно 88 осіб, які мають своє бачення реформування міністерства. Зарплати 50-70 тисяч гривень. Вважаєте себе експертом? Ми чекаємо на вас”, – написав він.

Ліпіріді нагадав, що на засіданні Кабміну 18 серпня було затверджено низку нормативних актів, які відкривають наступний етап реформи державного управління.

Як повідомляв Урядовий портал, у рамках реформи держслужби Кабмін починає відкритий конкурс на нові посади в 10 пілотних міністерствах, а також секретаріаті уряду, Нацдержслужбі, Нацагентстві електронного урядування.

“Відповідно до рішень, затверджених Кабінетом Міністрів, у пілотних міністерствах будуть створені нові структурні підрозділи – директорати політики, а також директорати стратегічного планування та євроінтеграції, що зосередять на собі ключову функцію міністерств – формування політики у підзвітних сферах. Для заміщення посад керівників директоратів, а також їх співробітників (державних експертів) будуть проведені відкриті конкурси. Основним завданням нових держслужбовців стане формування державної політики у сферах своєї відповідальності, стратегічне планування та євроінтеграція”, – зазначено в повідомленні.

Уряд розраховує, що завдяки відкритим конкурсам, державна служба поповниться значною кількістю нових фахівців із бізнесу, громадського сектору, а також із найкращих працівників у державному секторі.

Кандидати на всі наявні вакансії будуть відбиратися шляхом проведення прозорого конкурсу за міжнародними стандартами підбору персоналу.

Уряд розробив єдиний портал, на якому будуть зібрані вакансії фахівців з питань реформ та на якому можна буде подати документи на конкурс онлайн.

Вакансії на ньому будуть додаватись самими міністерствами з 4 вересня 2017 року (про дату запуску порталу та його адресу громадськість буде повідомлено додатково).

“Нові посади – це шанс кожного справжнього фахівця ззовні або зсередини чинної держслужби реалізувати свій потенціал за гідну ринкову зарплату, – підкреслив з цього приводу міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко. – Разом з тим у нових людей буде дуже багато складної роботи. Тому ці вакансії – це робота для справжніх патріотів, які готові завзято та віддано працювати задля перебудови всієї країни”.

Реформа державної служби проводиться за підтримки Європейського Союзу в рамках програми “Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні”.
У травні бюджет України отримав для цього перший транш у 10 мільйонів євро, а загальний бюджет становить понад 100 млн євро.

Читайте також:
Уряд підвищив зарплати Порошенку, Гройсману і міністрам

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна