Геращенко з нардепами від БПП в Авдіївці передали підручники місцевим школам

 

Група народних депутатів на чолі з першим заступником голови Верховної Ради, уповноваженою президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Іриною Геращенко, 19 серпня під час робочої поїздки на схід України передала підручники та художню літературу для шкіл Авдіївки.

Про це повідомляють у “Фейсбуці” прес-центр штабу АТО та самі нардепи, про яких ідеться.

Згідно з повідомленнями, Геращенко разом із депутатами з фракції Блоку Порошенка Марією Іоновою та Дмитром Андрієвським відвідали заклади Авдіївки, поспілкувалися з директорами шкіл та передали шкільним і місцевим бібліотекам, а також у військові частини книжки, зібрані українськими видавцями в рамках благодійної акції “Бібліотечка для Донбасу”.

На прохання відділів освіти місцевих адміністрацій було передано понад 300 підручників для шкіл Авдіївки.

“Авдіївські школи готові до 1 вересня. Сьогодні переконалися в цьому”, – написала Геращенко.

Вона також зазначила, що до війни в Авдіівці працювало 7 шкіл, де навчалося більше 2700 дітей, і 7 дитячих садочків для 1300 малюків.

“Тепер у прифронтовій Авдіївці працює тільки 5 шкіл і 4 садочки, й через непросту безпекову ситуацію зберігається тенденція зменшення дітей в навчальних закладах. Багато родин виїхали з Авдіївки й поки що не повертаються через постійні обстріли міста”, – зауважила перший заступник голови ВР.

Вона також розповіла про виступ групи “Мандри” в Авдіївському палаці культури (на концерті були присутні місцеві мешканці й військовослужбовці).

“Сергій Фоменко , Фома, лідер групи «Мандри», мріяв почати свій благодійний тур Донбасом з Авдіївки, з концерту на центральній площі. Безпека не дозволила. Навіть афіші не дали розвісити з цих міркувань, бо Авдіівку щодня обстрілюють.
Фома обов’язково реалізує свою мрію- концерт до Дня Незалежності на центральній площі Авдіївки, дай Бог і дякуючи нашим військовим, наступного року. А сьогодні був дуже енергетичний виступ у клубі, в Авдіївці”, – написала Геращенко.

Народні депутати також відвідали позиції 72-ї бригади.

Фото: ФБ Ірина Геращенко

Читайте також:

Авдіївка відзначила третю річницю звільнення. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна