Доба АТО на Спаса: 30 обстрілів, один поранений

 

За добу 19 серпня, коли християни східного обряду відзначали Спаса – свято Преображення Господнього, незаконні збройні формування 30 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Внаслідок бойових дій один український захисник отримав поранення, інформує прес-центр штабу АТО.

 

На Донецькому напрямку з 19-ї години і майже до опівночі бойовики обстрілювали з гранатометів і великокаліберних кулеметів опорні пункти ЗСУ в Авдіївській промзоні. Те саме відбувалося і з початку доби, крім того, до 18:00 по “промці” працювали міномети й танки.
Також ввечері під ворожим вогнем опинилися українські позиції на підступах до Кам’янки, Пісків та Верхньоторецького.
До 18:00 противник обстрілював українські укріплення на підступах до Пісків, Зайцевого, Новолуганського.

На Луганському напрямку противник ввечері з гранатометів бив по Малиновому і Троїцькому. Близько 22-ї години бойовики застосовували міномет калібру 82 міліметри у районі Новотошківського.
Боєць сил АТО отримав поранення внаслідок обстрілу села Кримське.

На Маріупольському напрямку напруження і далі зберігалося неподалік Старогнатівки. Тут наприкінці доби злочинці обстрілювали наші опорні пункти з мінометів та артилерії калібру 152 міліметри. А близько 19-ї години з гранатометів били по Мар’їнці.
До 18:00 незаконні збройні формування випустили понад 20 мін калібру 82 мм поблизу Старогнатівки і Павлополя .

У штабі нагадали, що 19 серпня бойовики з великокаліберних кулеметів обстрілювали будинки мирних мешканців у селищі Зайцеве. 
“Внаслідок влучання запалювальних боєприпасів виникла пожежа в житлових будинках і господарських будівлях по вулицях Федорова та Вернадського, які розташовані поблизу лінії розмежування. Будинки та майно згоріли вщент. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав”, – інформували в СЦКК.

Читайте також:
У Донецьку вибухнула вантажівка з боєприпасами,
списали на безпілотник ЗСУ, – штаб АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна