Волкер і Сурков уперше зустрінуться з “українського питання” в понеділок

 

У Мінську в понеділок, 21 серпня, відбудеться зустріч спецпредставника США з питань України із представником РФ, повідомляє Держдепартамент.

“Спеціальний представник США з українських перемовин Курт Волкер вирушить до Мінська, Білорусь, де він зустрінеться 21 серпня з представником російського уряду для обговорення російсько-українських відносин”, – ідеться в поширеному в п’ятницю ввечері прес-релізі американського зовнішньополітичного відомства.

Загалом, Волкер 21-23 серпня відвідає Україну, Білорусь і Литву. Після Мінська він відвідає Вільнюс (Литва) “для проведення зустрічей з високопоставленими особами з метою обговорення подальших дій в Україні”.

23 серпня Волкер повернеться до Києва, де приєднається до міністра оборони США Джеймса Метіса “на зустрічі з українськими високопосадовцями, щоб обговорити наступні кроки у дипломатичних переговорах з метою відновлення суверенітету і територіальної цілісності України”.

Як інформувала “Новинарня“, раніше про плановану зустріч Волкера із куратором “українського питання” в Кремлі Владиславом Сурковим в другій половині серпня писали російські ЗМІ.

Нагадаємо, в липні спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер відвідав Донбас, побувавши в промзоні Авдіївки.

Волкер був призначений на новостворену посаду спецпредставника Держдепу з питань України 7 липня.
Раніше – за часів адміністрації Обами – питання України в американському зовнішньополітичному відомстві курирувала помічник держсекретаря у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд.

Читайте також:
Держдеп США чекає прогресу на Донбасі
після призначення спецпредставника Волкера

Для США проблема Криму не відрізняється від проблеми Донбасу, – Волкер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна