Суд продовжив запобіжний захід нардепу Розенблату

 

Солом’янський суд Києва продовжив позафракційному народному депутату Бориславу Розенблату (екс-БПП) запобіжний захід до 17 жовтня 2017 року, повідомляє “5-й канал”.

В ході засідання прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко заявив, що парламентарій може виїхати з України, позаяк має майно в Німеччині. На це Розенблат сказав, що тікати не збирається.

Як відомо, 18 липня Солом’янський райсуд призначив Розенблату запобіжний захід у вигляді 7 млн. грн. застави і заборонив без дозволу слідчого покидати Київ чи Житомир.
Крім того, суд задовольнив інші умови, щодо яких просили прокурори, а саме – зобов’язав Розенблата носити електронний пристрій контролю, здати на зберігання закордонний паспорт та інші документи, які дають право на в’їзд/виїзд з України.

19 червня детективи Національного антикорупційного бюро за процесуального керівництва прокурорів САП затримали сім осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії у видобутку бурштину. За версією слідства, злочин скоєно за участю народних депутатів. Встановлена вірогідна причетність Борислава Розенблата (виключений із фракції БПП) і Максима Полякова (“Народний фронт”).

13 липня генеральний прокурор Юрій Луценко вручив підозри депутатам Розенблату  й Полякову, щодо яких Верховна Рада 11 липня дала згоду на притягнення їх до кримінальної відповідальності (але не на затримання й арешт).

У діях Розенблата прокуратура вбачає ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму у 280 тисяч доларів, у діях Полякова – ознаки зловживання впливом і хабарництва на суму в 7500 доларів.
Цих депутатів підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів і вчинення інших дій, пов’язаних із видобутком бурштину, в інтересах компанії-нерезидента.

За обох нардепів було внесено застави. При цьому Поляков, всупереч рішенню суду. відмовляється вдягати браслет стеження.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна