Нова відставка в Білому домі: втратив посаду головний стратег Трампа

 

Головний стратег Дональда Трампа Стівен Беннон звільнений з посади. Про це повідомили в Білому домі через три дні після того, як президент США назвав його “хорошою людиною, не расистом”, але відмовився прямо відповісти на питання про подальшу долю свого колись найближчого радника, передає ВВС.

Беннон потрапив в опалу кілька тижнів тому, а після слів Трампа виступив у ліволіберальному журналі з інтерв’ю, в якому назвав білих расистів “маргінальними клоунами”, порадив своєму шефу стримати войовничість на адресу Північної Кореї, а також перейти в наступ у “економічній війні” із Китаєм.

“Глава апарату Білого дому Джон Келлі і Стів Беннон прийшли до спільного рішення про те, що сьогодні у Стіва останній робочий день”, – йдеться в заяві прес-секретаря Білого дому Сари Хакабі Сандерс 18 серпня.

Беннон, відомий ультраправими і націоналістичними поглядами, вважався лідером “партії яструбів” у Білому домі і був головним ідеологом президентської кампанії Трампа під гаслом відродження “колишньої величі Америки”.

Беннон був правою рукою Трампа в перші місяці президентства. Опоненти домагалися його відставки, підозрюючи стратега у “зливі” подробиць про хаос і підкилимну боротьбу в Білому домі.

Читайте також:
Трамп звільнив директора Білого дому з комунікацій Скарамуччі
через 10 днів після призначення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна