Справа екс-заступника голови АП часів Майдану пішла до суду

 

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника глави адміністрації президента часів Віктора Януковича (2013-2014), голови Сумської ОДА у 2010-2013 роках Юрія Чмиря.
Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

“Прокуратурою Сумської області 18 серпня 2017 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього високопосадовця із оточення Януковича, а на даний час депутата Сумської обласної ради. Особа обвинувачується в приховуванні паспорта, підробці та використанні підроблених офіційних документів, а також у декларуванні недостовірних відомостей”, – йдеться в повідомленні ГПУ.

За даними прокуратури, встановлено, що Чмирь не вніс у декларацію власну доньку, хоча в ході слідства зібрано достатньо доказів того, що вони проживали та проживають разом.

Також в декларації не зазначено дев’ять квартир та три паркомісця у столиці, дохід від продажу нерухомості та корпоративні права двох товариств з обмеженою відповідальністю, що належать 20-річній непрацюючій доньці Чмиря.

Окрім того, додали у відомстві, обвинувачений на підставі заяви про нібито втрату паспорта отримав новий документ, що посвідчує особу. У подальшому він використовував так званий втрачений паспорт для вчинення юридично значущих нотаріальних дій.

Дії колишнього високопосадовця кваліфіковано за ч. 1 ст. 357 (умисне приховування офіційного документа), ч. 1 та 4 ст. 358 (підроблення та використання завідомо підробленого документа) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України.

Нагадаємо, в податковій документації Чмирь зазначав, що протягом 10 років роботи на держслужбі разом зі своєю родиною загалом заробив близько 0,5 млн. доларів, тоді як у його банківській скриньці під час обшуку було виявлено майже $1,2 млн. готівкою.

Зараз Юрій Чмирь є депутатом Сумської облради від партії “Відродження”.

Читайте також:
Прокуратура передала підозру екс-заступнику глави АП Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна