Подробиці другого теракту в Каталонії: один поліцейський застрелив чотирьох нападників. ВІДЕО

 

Стали відомі подробиці другого терористичного акту в Каталонії, який було скоєно в ніч із 17-го на 18 серпня, коли після Барселони зловмисники почали збивати людей машиною в місті Камбрілс.

Про це повідомляє La Vanguardia.

П’ятеро терористів їхали по набережній на Audi A3. Вони встигли збити чотирьох осіб, а потім наїхали на пост поліції на перехресті. Авто з терористами перекинулось. Під час зіткнення один із поліцейських отримав травму голови й ноги.

Терористи вискочили з машини з ножами, сокирами й мачете і намагались напасти на людей на вулиці.

У цей момент другий поліцейський почав стріляти в них із пістолета. Він убив чотирьох терористів, п’ятому вдалося втекти.

Бойовик поранив у голову літню жінку, яка пізніше померла в лікарні.

Злочинця застрелив інший підрозділ поліції, який перебував неподалік.

Відео:

За інформацією правоохоронців, один з убитих терористів міг бути водієм, що перед тим збив людей в Барселоні.

Ім’я поліцейського, який власноруч застрелив чотирьох терористів не розголошується, однак стало відомо, що він звернувся по допомогу до психологів.

Нагадаємо, увечері 17 серпня мікроавтобус наїхав на перехожих у центрі Барселони. Наїзд стався на бульварі Рамбла – найбільшій туристичній вулиці другого за величиною міста Іспанії. Під колесами авто з двома нападниками загинули 13 осіб, поранених – близько сотні.

Відповідальність взяла на себе “Ісламська держава”.

Невдовзі після Барселони стався схожий напад у Камбрільсі (шість поранених, з яких одна особа згодом померла).

Того ж дня, 17 серпня, в муніципалітеті Альканар у Каталонії прогриміли два вибухи, загинула одна людина і близько десяти отримали поранення (в тому числі кілька поліцейських). Глава поліції Каталонії Хосеп Луїс Траперо заявив про можливий зв’язок вибухів в Альканар і теракту в Барселоні.

Читайте також:
Серед жертв терактів у Барселоні – громадяни 18 країн, українців немає

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна