Омбудсмен Лутковська просить росіян повідомити про місце перебування затриманого в Криму Лимешка

 

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська просить свою російську колегу, омбудсмена РФ Тетяну Москалькову повідомити, де перебуває затриманий у Криму українець Геннадій Лимешко. Лутковська відправила Москальковій відповідний лист, йдеться в її повідомленні у “Фейсбуці”.

Зазначається, що українська омбудсмен також попросила колегу перевірити дотримання процесуальних прав Лемешка.

“Валерія Лутковська просить російську колегу повідомити про місце тримання Геннадія Лимешка від вартою, дати доручення перевірити дотримання його процесуальних прав, зокрема права на захист, і у разі необхідності – сприяти у наданні йому медичної допомоги, а також проведенню ефективного розслідування факту можливого застосування до нього катувань”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляла “Новинарня“, у ФСБ РФ заявили про затримання 12 серпня в окупованому Криму громадянина України Геннадія Лимешка, який нібито є “агентом СБУ” та мав намір вчинити “диверсії” на об’єктах інфраструктури – підрізати електричний стовп, вчинити підпал, підрив тощо.
Було оприлюднено відео, на якому побитий Лимешко зізнається в намірах.
У Службі безпеки України назвали повідомлення ФСБ Росії про затримання “агента СБУ” Лимешка “черговою провокацією і фейком”.

Читайте також:
Мати затриманого в Криму Геннадія Лимешка вважає, що він зізнався під тортурами

ЗСУ: затриманого в Криму Лимешка навесні звільнили з армії
через службову невідповідність

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна