На хабарі затримали керівника філії Укрексімбанку в Чернівцях. ВІДЕО

 

СБУ спільно з прокуратурою “під час проведення комплексу заходів із захисту критичної інфраструктури у фінансово-банківській сфері” викрили на корупції одного з керівників філії державного “Укрексімбанку” в Чернівцях.

“Правоохоронці встановили, що топ-менеджер філії систематично здійснював оборудки з активами банку, які знаходилися під його управлінням. Оперативники спецслужби, зокрема, задокументували, що посадовець вимагав 60 тисяч гривень з підприємця, у якого закінчився термін оренди майна, яке належало банку. За цю суму менеджер обіцяв підписати акт приймання-передачі цілісного комплексу, незважаючи на наявні недоліки, які завдавали матеріальних збитків державному банку”, – інформує прес-центр СБУ.

Співробітники СБ України затримали посадовця в одному з чернівецьких ресторанів під час отримання другої частини хабара у розмірі 45 тисяч гривень.

Менеджеру повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (“одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”, – карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років).

Вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство також вивчає матеріали стосовно можливого вчинення затриманим інших злочинів, пов’язаних із розтратою активів державного банку в особливо великих розмірах, зазначили в СБУ.

Читайте також:
ГПУ проводить обшуки у банкірів Приватбанку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна