Місія ОБСЄ буде присутня в Маріуполі на матчі з “Динамо”, – Хуг

 

Перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг заявив, що Спеціальна моніторингова місія буде моніторити ситуацію на матчі ФК “Маріуполь” – “Динамо” в Маріуполі 27 серпня.
Про це він сказав на брифінгу в п’ятницю, 18 серпня, передає “Ліга”.

“Хотів би прояснити, що завдання місії не полягає в забезпеченні безпеки. Ми лише здійснюємо моніторинг і спостереження”, – наголосив він, коментуючи інформацію про плани щодо присутності СММ ОБСЄ на матчі “Маріуполь” – “Динамо”.

Хуг пояснив: “Крім завдання збору інформації на місцях, СММ покликана налагоджувати діалог. Місія звітує про події по всій Україні. Матч не є винятком. Спостерігачі будуть брати участь і моніторити”.

Як писала “Новинарня“, керівництво київського “Динамо” вже кілька разів заявляло про відмову везти команду на матч у Маріуполь без отримання гарантій безпеки найвищого рівня.
“Динамо” надіслало запити в МВС і СБУ та отримало листи, в яких зазначено, що в Маріуполі рівень терористичної загрози “червоний”, проведення матчу не рекомендується та потрібно особливі зусилля для забезпечення безпеки.
Натомість заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін у своєму листі зазначав, що потрібні заходи будуть вжиті і проведення матчів у Маріуполі цілком безпечне.
Президент Федерації футболу України Андрій Павелко запропонував разом із футболістами “Динамо” приїхати на цю гру в їх клубному автобусі.
Навіть ватажок бойовиків “ДНР” Олександр Захарченко заявив, що дав наказ припинити обстріли на Маріупольському напрямку в день футбольного матчу “Маріуполь” – “Динамо”.

Нагадаємо, що в матчі 5-го туру УПЛ в Маріуполі грали львівські “Карпати”, на стадіоні були присутні без ексцесів майже 9 тисяч осіб.

У разі, якщо “Динамо” не приїде на матч у Маріуполь, команді можуть зарахувати технічну поразку з рахунком 0:3.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна