Identigraf: проект “Миротворець” запускає онлайн-систему для розпізнавання сепаратистів

 

Волонтери проекту “Миротворець” запускають онлайн-систему з розпізнавання сепаратистів, терористів та інших злочинців, що називається Identigraf.

Про це повідомив у “Фейсбуці” народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко.

За його словами, запуск сайту https://identigraf.center/ відбудеться в День незалежності, 24 серпня, в 0:00.

“Розробка цієї системи зайняла 9 місяців і була проведена у співпраці з однією з найвідоміших світових соціальних мереж.
Унікальність цієї системи в тому, що це перша в світі система, яка працюватиме у відкритому доступі в мережі інтернет для пошуку сепаратистів, терористів і злочинців.
Всі інші подібні системи, засновані на алгоритмі розпізнавання осіб, працюють або в режимі секретності в офісах провідних спецслужб, або використовуються в закритому режимі в комерційних цілях для аналізу великих масивів фотографій такими софтверними гігантами, як Google або Microsoft”, – зазначив Геращенко.

За його словами, можливості системи Identigraf такі, що “вона зможе за 20-30 секунд обробляти мільйони фотографій сепаратистів, терористів, бойовиків, ретельно зібраних за три роки роботи волонтерами Центру “Миротворець”.

“Користувачами системи можуть бути як слідчі поліції, СБУ і прокуратури, прикордонники, приватні детективи, адвокати, співробітники банків, приватні підприємці, так і всі, хто хоче перевірити, чи не була та чи інша людина замішана в антиукраїнських виступах навесні 2014 року, чи не кричала “Путін, введи війська!”, не воювала зі зброєю в руках проти України”, – зазначив Геращенко.

До 24 серпня сайт працює в тестовому режимі.

зазначається, що система “Identigraf” розроблена на кошти понад 2 тисячі громадян України, які зробили внески в розмірі від 20 гривень до 250 тисяч гривень, загалом близько мільйона гривень. “Їх було недостатньо для повної оплати послуг розробників, і частина робіт ними була зроблена в борг. Тому збір коштів для повної оплати системи “Identigraf”, її подальше вдосконалення і збільшення потужності роботи буде продовжений”, – зауважив нардеп.

На логотипі проекту “Identigraf” – латинський вислів: “Нехай здійсниться правосуддя, навіть якщо впаде небо”.

Читайте також:
“Миротворець” має намір офіційно зареєструватися як ЗМІ, але не в Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна