Від Януковича відмовився черговий адвокат, наступне засідання суду 6 вересня

 

Чергове засідання Оболонського районного суду Києва з розгляду кримінального провадження за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді в четвер, 17 серпня, почалося з того, що державний адвокат Віталій Мешечек подав клопотання про самовідвід.

Як передає УНІАН, Мешечек пояснив, що провадження є досить складним, а він не входить у жодні адвокатські об’єднання й не має помічників, оскільки вони не передбачені у випадках з наданням безоплатної правової допомоги.

У зв’язку з цим, адвокат вважає, що не впорається з такою складною справою, як захист інтересів Януковича.

Прокурори виступили проти самовідводу держадвоката. Вони відзначили, що коли Мешечек ознайомлювався з матеріалами справи, то не сумнівався у своїй компетентності.

У коментарі журналістам прокурор Руслан Кравченко висловив думку, що такі дії Мешечка спрямовані на затягування процесу. Він також зауважив, що єдиною підставою для відводу адвоката може стати його визнання в некомпетентності, однак таких слів у заяві Мешечка не було.

Але суд задовольнив самовідвід державного адвоката, постановив призначити Януковичу нового державного захисника і призначив наступне засідання на 6 вересня.

“Суд вважає за можливе прийняти відмову захисника від виконання своїх обов’язків, оскільки останній вказує неможливість здійснювати подальший захист обвинуваченого Януковича, посилаючись на п. 4 ч. 4 ст. статті 47 КПК України. Суд постановив прийняти відмову захисника Мешечка від виконання своїх обов’язків. Доручити Регіональному центру з надання безоплатної правової допомоги в Києві невідкладно призначити адвоката для захисту обвинуваченого Януковича і забезпечити його явку 6 вересня 2017 року о 10:00“, – таке рішення головуючий суддя Владислав Дев’ятко озвучив після виходу суддівської колегії з нарадчої кімнати.

За словами судді, новому адвокату надано 3 тижні для ознайомлення з матеріалами справи – на думку колегії, цього часу достатньо, і 6 вересня суд планує перейти до дослідження доказів.

“Також суд із метою забезпечення надання вторинної правової допомоги звертає увагу Регіонального центру, що їм потрібно зробити певну роботу над помилками і врахувати складність провадження“, – додав Дев’ятко.

Він повідомив, що наступні судові засідання плануються на такі дати: 6, 7, 13, 14, 21, 27, 28 вересня та 5, 11, 12, 19, 25, 26 жовтня.

Суддя також нагадав, що Янукович має право бути присутнім на засіданні, в тому числі через відеозв’язок.

Адвокат Мешечек встиг взяти участь у двох засіданнях суду в справі Януковича (клопотання про відвід він подав на третьому).

Він був призначений адвокатом Януковича після того, як екс-президент відкликав з процесу своїх приватних захисників Сердюка і Федоренка.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна