У холдингу Новинського скаржаться на тиск, бо Генпрокуратура знову проводить обшуки

 

“Смарт-холдинг” заявляє про обшуки Генпрокуратури в офісах компанії та помешканнях її співробітників.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби холдингу, пише “Економічна правда” з посиланням на Українські Новини.

“Слідчі та прокурори Генеральної прокуратури України в черговий раз проводять обшукина суднобудівних підприємствах (Херсон і Миколаїв), у центральному офісі “Смарт-холдингу” в Києві та квартирах співробітників. На верфях це вже 7-й обшук за рік”, – наголошується в повідомленні.

Як повідомляється, в цей раз обшук проводиться в рамках досудового слідства щодо нібито зловживання службовим становищем представниками Фонду державного майна та Міністерства промислової політики при внесенні змін у договір купівлі-продажу акцій Чорноморського суднобудівного заводу (ЧСЗ, Миколаїв), який зараз є частиною суднобудівного субхолдингу Smart Maritime Group (SMG), а також щодо нібито умисного доведення до банкрутства ЧСЗ.

“На даний момент акції заводу, в тому числі й ті, які були куплені на вільному ринку, перебувають під арештом за поданням Генеральної прокуратури. У центральному офісі слідчі дії проводяться щодо боргу ЧСЗ в розмірі 48 тисяч гривень”, – повідомляє “Смарт-холдинг”.

Компанія також в черговий раз висловлює протест проти “систематичних обшуків”, вважаючи їх “необґрунтовани тиском з боку влади на бізнес і його головного акціонера – опозиційного політика Вадима Новинського.

“Також у нас є підстави вважати, що суднобудівні активи «Смарт-Холдингу» знаходяться в зоні бізнес-інтересів конкурентів, які в даний момент близькі до діючої влади”, – наголошують у холдингу Новинського

Повідомляється, що нинішні обшуки стали наслідком заяви в Генпрокуратуру депутата Верховної Ради від БПП, співвласника компанії “Нібулон” Андрія Вадатурського.

Раніше обшуки на підприємствах SMG проводилися також після звернення в Генпрокуратуру народного депутата від БПП – Оксани Білозір.

 

Суднобудівний бізнес “Смарт-холдингу” об’єднує компанія Smart Maritime Group. SMG управляє Чорноморським суднобудівним заводом, Херсонським суднобудівним заводом, Миколаївським машинобудівним заводом і термінальним комплексом “Очаків”.

Бенефіціаром “Смарт-холдингу” є народний депутат від “Опозиційного блоку” Вадим Новинський, з якого Верховна Рада в грудні 2016 року зняла недоторканність.

Як писала “Новинарня“, генеральний прокурор Юрій Луценко 3 листопада скерував до Верховної Ради подання, в якому просить дозволити притягнення до кримінальної відповідальності депутата Вадима Новинського.
Новинський проходить як співучасник в одному з епізодів “великої справи Януковича”, де йдеться про узурпацію влади та вплив на українську церкву.

Генпрокуратура звинувачує Новинського за трьома статтями, йому загрожує 5 років ув’язнення.

Читайте також:

Уряд хоче забрати добудову українського корвета в Новинського і виділяє гроші

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна