Небойові втрати Нацгвардії з початку АТО – 126 осіб, всього загиблих майже 200

 

З початку антитерористичної операції на Донбасі Нацгвардія України загалом втратила 198 військовослужбовців, але більшість із них – 126 – загинули не в результаті бойових дій. Про це заявив заступник командуювача НГУ по роботі з особовим складом Ярослав Сподар в інтерв’ю “Українським новинам“.

“У нас з 2014 року небойові втрати, в тому числі військовослужбовці, які потонули, потрапили в ДТП і т. д., складають 126 осіб. Ми втратили цих людей з різних причин, там були і хвороби, і нещасні випадки, особиста необережність, побутові ситуації, дорожньо-транспортні пригоди”, – сказав Сподар.

Він зазначив, що 43 бійці з числа небойових втрат загинули в зоні проведення операції.

Сподар також констатував зниження кількості загиблих військовослужбовців у результаті самогубств, зазначивши, що з ними стали краще працювати психологи, а з 2016 року почала функціонувати окрема служба, що контролює морально-психологічний стан військовослужбовців.

“При цьому ми врахували міжнародний досвід і у нас на сьогоднішній день в Головному управлінні є відділ психологічного забезпечення -шість осіб, є такі в територіальних управліннях, у військових частинах”, – додав заступник командувача.

Ярослав Сподар повідомив також, що 19 військовослужбовців Нацгвардії вважаються зниклими безвісти, шість знаходяться в заручниках у бойовиків.

Читайте також:
Додатковий призов у Нацгвардію: не в АТО, а для конвою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна