За фактом інциденту з нардепом Мельничуком порушено два кримінальні провадження

 

За фактом інциденту зі стріляниною за участі народного депутата, екс-комбата “Айдару” Сергія Мельничука на Троєщині увечері 15 серпня відкрито два кримінальні провадження.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

“Відповідні відомості внесено до ЄРДР за ч. 3 ст. 382 КК України”, – йдеться в повідомленні.
У зазначеній статті ідеться про “умисне невиконання службовою особою рішення Європейського суду з прав людини”.

Досудове розслідування здійснюється за фактом умисного перешкоджання нардепом  Мельничуком виконанню рішення суду щодо виселення громадської організації з нежилих приміщень, розташованих у дитсадку по вулиці Сабурова, та їх повернення управлінню освіти Деснянської райадміністрації КМДА.

“Під час розслідування буде перевірено інформацію, розміщену у ЗМІ щодо обставин конфлікту, що мав місце 15 серпня за участі народного депутата Мельничука, а також надано правову оцінку діям його учасників”, – пояснили у прокуратурі.

Крім того, поліція за вказаним фактом зареєструвала ще одне кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України – “хуліганство”.

“Питання про об’єднання цих кримінальних проваджень буде вирішено у ході досудового слідства”, – підсумували в прокуратурі столиці.

Читайте про конфлікт 15 серпня:
Інцидент з нардепом Мельничуком і стріляниною:
хто кому рейдер і що там робила Савченко. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна