У Сєвєродонецьку урочисто відкрили відремонтований за гроші ООН шляхопровід

 

Голова Луганської ОДА й ВЦА Юрій Гарбуз разом із постійним представником Програми розвитку ООН в Україні Нілом Вокером у середу, 16 серпня, взяли участь в урочистому відкритті відремонтованого автомобільного шляхопроводу у Сєвєродонецьку.
Про це інформує “Новинарня” з посиланням на прес-службу обласної держадміністрації.

Бюджет ремонту склав 300 тисяч доларів США.

Автомобільний шляхопровід є важливою транспортно-логістичною артерією, яка з’єднує три найбільші міста підконтрольної частини Луганщини – Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне.

“Через довготривалу експлуатацію, пересування військової техніки та обстріли, яких зазнало місто у 2014 році, об’єкт отримав суттєві пошкодження. Було зруйновано асфальтобетонне покриття, пошкоджені залізобетонні поручні та несучі конструкції мосту, оголена арматура несучих залізо-бетонних конструкцій. Внаслідок цього рух автотранспорту по шляхопроводу був обмежений через небезпеку.

У березні 2017 року ПРООН за фінансової підтримки уряду Японії розпочала капітальний ремонт об’єкта. Були відремонтовані та посилені опори шляхопроводу і плити покриття. Повністю замінено асфальтове покриття, у тому числі під’їзних до об’єкта доріг. На шляхопроводі також була встановлена гідроізоляція та сучасна автономна система освітлення, яка працює на енергії сонця та вітру”, – повідомили в ЛугОДА.

“Унаслідок бойових дій на території Луганщини понад 80% дорожнього покриття було зруйновано. Ми виділили 265 млн. грн. обласних коштів на будівництво доріг і мостів у 2016-2017 роках. Але цього катастрофічно не вистачає. Я дякую за допомогу пану Нілу Вокеру, Програмі розвитку ООН в Україні та уряду Японії у відновленні дорожньо-транспортної інфраструктури Луганської області”, – сказав Юрій Гарбуз.

У свою чергу Ніл Вокер наголосив: “Хочу подякувати Юрію Гарбузу за допомогу і партнерство у відновленні дорожньої та соціальної інфраструктури регіону. Так само важливо наразі підтримати малі та середні підприємства, що забезпечать сталий розвиток Луганщини. Сподіваюсь, що завдяки нашим спільним зусиллям нам вдасться це зробити”.

Зазначається, що відновлення шляхопроводу призведе до збільшення транспортної потужності дороги до 8 тисяч машин на добу.

“Це означає зростання обсягів виробництва, створення додаткових робочих місць на місцевих підприємствах, поліпшення логістики та транспортного сполучення в області”, – підсумували в ЛугОДА.

Читайте також:
ПРООН збільшує обсяги допомоги на сході України.
Регіональна директорка побувала на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна