НАБУ повідомило про підозру посадовцям Укрзалізниці

 

Детективи Національного антикорупційного бюро 15 серпня повідомили про підозру колишньому заступнику голови ПАТ “Укрзалізниця”, чинним директорам одного з департаментів УЗ та заступнику директора однієї з філій.
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Посадовців підозрюють у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, – зловживанні службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, внаслідок чого Державна адміністрація залізничного транспорту України недоотримала 10,2 мільйонів доларів США доходів (станом на дату вчинення злочину – 97 млн. грн.).

“За версією слідства, на початку 2014 року підозрювані, використовуючи своє службове становище та будучи членами тарифної комісії Державної адміністрації залізничного транспорту України – колегіального органу «Укрзалізниці», уповноваженого на встановлення пільгових тарифних ставок на здійснення вантажних залізничних перевезень, застосували без наявних на те підстав на користь ряду експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на вантажні перевезення”, – йдеться в повідомленні НАБУ.

Тобто посадовці визначили, що тарифи будуть пільговими, якщо перевізники виконають гарантовані обсяги перевезень. Перевізники умову не виконали, але пільга все одно була надана.

Вирішується питання обрання запобіжного заходу згаданим особам.

Читайте також:
Польський голова Укрзалізниці подав у відставку

НАБУ затримало екс-директора “Укрзалізничпостачу”,
який завдав збитків на 20 млн.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна