Доба АТО: 33 обстріли, троє поранених. Противник застосував “Град-П”

 

За минулу добу, 15 серпня, незаконні збройні формування 33 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Внаслідок бойових дій двоє українських військових поранено, ще один отримав поранення у результаті підриву на міні.
Про це в ранковому зведенні повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Наприкінці минулої доби обстановка в районі проведення АТО залишалась напруженою. Російсько-окупаційні угруповання не лише активно застосовували міномети різних калібрів, а й вдарили по наших позиціях з переносної реактивної пускової установки “Град-Партизан”, – сказано в повідомленні.

Приморський напрямок. На початку доби під мінометний вогонь ворога потрапили наші опорні пункти в районі Широкиного, Новотроїцького, Павлополя. Вночі внаслідок гранатометного обстрілу українських укріплень на підступах до Мар’їнки та Водяного двоє наших військових отримали поранення.
Ввечері бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 120 та 82 міліметри в районі Красногорівки. Позиції поблизу Павлополя злочинці двічі обстріляли з гранатометів, мінометів та стрілецької зброї, а вже близько опівночі по захисниках Павлополя ворог випустив чотири снаряди з переносної реактивної пускової установки “Град-П”.

На Луганському напрямку з початку доби вогневі провокації противника були зафіксовані неподалік Новоолександрівки та Троїцького.
Після 18:00 незаконні збройні формування з мінометів різних калібрів декілька разів били по наших укріпленнях на підступах до Кримського та Троїцького. Крім того, ввечері під гранатометним вогнем опинились українські війська у районі Новоолександрівки та Новозванівки.

На Донецькому напрямку вдень бойовики випустили 15 мін калібру 82 міліметри неподалік Верхньоторецького. Надвечір бандформування продовжили обстріли Авдіївської промзони. Лише за вечір і ніч проросійські злочинці тричі відкривали вогонь з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї.
“Щоразу наші військові вогневою перевагою примушували бойовиків до тиші”, – ідеться у зведенні.

Читайте також:
СММ ОБСЄ відкриває нові наглядові бази в зоні АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна