Антикорупціонеру Шабуніну оголосили підозру в побитті журналіста

 

Голові ГО “Центр протидії корупції” Віталію Шабуніну оголосили про підозру у вчиненні злочину.
Як передає “Українська правда”, Шабуніна підозрюють у завданні тілесних ушкоджень середньої тяжкості громадянину Всеволоду Філімоненку, який називає себе журналістом.

Підозру оголошено вранці 16 серпня у Дніпровському райвідділі поліції Києва.

У документі, зокрема, сказано, що 8 червня 2017 року біля Дніпровського військкомату Шабунін завдав Філімоненку удару по обличчю, що “спричинило тривалий розлад здоров’я останнього у вигляді закритої травми обличчя”.

Антикорупційному активістові інкримінують статтю 122 Кримінального кодексу – “умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження”.
Це правопорушення карається виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

У зв’язку з повідомленням Шабуніну про підозру біля відділення поліції зібралося близько ста учасників акції на його підтримку і журналістів, зазначає LB.ua.

“Факт того, що я вдарив людину, є, але я вдарив не журналіста, а провокатора, захищаючи своїх колег”, – сказав Шабунін.
Він заявляє, що справа “розвалиться”, бо ушкодження Філімоненка, вказані в підозрі, не відповідають реальним.

Нагадаємо, справа стосується конфлікту між Віталієм Шабуніним і відеоблогером каналу “Голос народу” Всеволодом Філімоненком, який стався 8 червня перед відвіданням Шабуніним Дніпровського військкомату, куди його напередодні викликали повісткою. Шабунін покликав із собою до РВК пресу.

Голова “ЦПК” вважає виклик до військкомату та інші заходи силових органів тиском влади через його антикорупційну активність. Журналіста з Луганська Філімоненка, який є також помічником нардепа Сергія Мельничука, Шабунін називає виконавцем замовлень групи провладних політиків.

В епізоді перед тим, як Шабунін ударив Філімоненка в щелепу, останній наполегливо слідував за ним із мікрофоном, повторюючи одні й ті самі запитання, чому Віталій не воює в АТО.

Шабунін стверджує, що вдарив відеоблогера за те, що той довів до сліз його колегу по ЦПК Олександру Устинову.

Раніше Філімоненко так само “діставав” Шабуніна запитаннями про його доходи тощо.

Цього ж дня біля Дніпровського РВК Філімоненко бризнув в обличчя Шабуніну з газового балончика.

Як писала “Новинарня“, 10 квітня Віталій Шабунін повідомив, що під його будинком пройшов пікет, в організації якого він звинуватив заступника голови СБУ Павла Демчину.
Шабунін вказав, що виконавцем акції був Роман Матковський – діючий керівник управління СБУ із захисту національної державності.
Таким чином, на думку Шабуніна, Демчина намагається помститися “Центру протидії корупції” за позов з вимогою відкрити декларації керівництва СБУ.

Читайте також:
Антикорупціонер Шабунін розповів, про що з ним говорили у військкоматі

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна