Полторак у Варшаві: обговорив російські загрози, вшанував польських героїв і вояків УНР

 

Міністри оборони України й Польщі Степан Полторак та Антоній Мацеревич на переговорах у Варшаві обговорили ситуацію на Донбасі та загрози з боку Росії.

“Під час зустрічі глава оборонного відомства Степан Полторак поінформував про ситуацію в Донецькій і Луганській областях, про загрози, які існують з боку Російської Федерації… Антоній Мацеревич наголосив, що новини про ситуацію на сході України свідчать, що Росія продовжує ігнорувати Мінські домовленості. Також він висловив занепокоєння небезпекою загострення ситуації в зв’язку з проведенням навчань “Захід-2017”, – повідомляє у вівторок, 15 серпня, прес-служба МОУ за підсумками переговорів.

Сторони також розглянули питання посилення співпраці у сфері військово-технічного співробітництва.

Степан Полторак звернувся до польського колеги з пропозицією активізувати практичну підготовку особового складу литовсько-польсько-української бригади (“Литполукрбриг”).

“Уже завершено формування штабу. Маємо зосередитися на практичних навчаннях для особового складу підрозділу”, – цитує Полторака прес-служба Міноборони.

“Я високо оцінюю результати цієї зустрічі, яка в черговий раз доводить, що Польща була, є і буде стратегічним партнером для України”, – зазначив генерал армії Полторак.

Перебуваючи з візитом у Варшаві, Степан Полторак також взяв участь у заходах з вшанування пам’яті полеглих у 1920 році учасників польсько-більшовицької війни.

Урочиста церемонія ввечері 14 серпня відбулася за участю президента Республіки Польща Аджея Дуди.

“За традицією, на території польського військового цвинтаря в цей день міністр національної оборони Республіки Польща приймає доповідь начальника гарнізону, після чого відбувається перекличка полеглих”, – інформує прес-служба МОУ.

Степан Полторак віддав честь полеглим полякам разом із військовими й ветеранами армії Польщі.

Також міністр оборони України разом із польським колегою поклав квіти до могили генерала-хорунжого Марка Безручка та воїнів армії УНР.

На цвинтарі “Воля” поховано понад 100 воїнів Української Народної Республіки, які разом із Польщею воювали проти більшовиків.

За словами Антонія Мацеревича, Польща високо цінує внесок воїнів УНР у незалежність Польщі.

“Генерал Безручко — герой України і Польщі, який зробив свій внесок у свободу Польщі”, — наголосив міністр національної оборони РП.

Відвідуючи могили воїнів УНР, міністр оборони України наголосив: “Наш обов’язок – пам’ятати подвиги патріотів. Вшановувати патріотів минулого й не забувати про сучасних українських патріотів, які тепер захищають рідну землю”.

У Варшаві Степан Полторак зустрівся також з українською громадою.

Читайте також:
У Польщі розпочались військові навчання за участі ЛитПолУкрбриг та ВДВ ЗСУ. ФОТО

Полторак на тлі візиту Лукашенка попередив
про загрозу маневрів РБ і РФ “Захід-2017”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна