Поліція Одещини доводить, що забиття й переломи матроса Шейхова сталися вже після п’яної смерті

 

Проведена в Одесі повторна експертиза показала, що смерть військовослужбовця Військово-морських сил Арслана Шейхова настала від алкогольної інтоксикації, а не від травм, серед яких переломи ребер.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, у рамках досудового розслідування за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України було призначено низку експертиз. За попередніми висновками двох із них, чоловік помер унаслідок алкогольної інтоксикації.

Зазначається, що в Одеському обласному бюро судово-медичних експертиз проведено повторну комісійну експертизу тіла загиблого військовослужбовця.
Експерти попередньо встановили, що виявлені на тілі матроса Шейхова садна і травми не є причиною його смерті.

“Ці тілесні ушкодження потерпілий дістав від падіння з висоти власного зросту, а переломи ребер були викликані після смерті і не спричинили ушкоджень внутрішніх органів. На даний час відібрано певні зразки і проводиться поглиблений аналіз. Остаточна причина смерті буде визначена після проведення усього комплексу досліджень”, – заявили в главку ГУ НП.

У поліції додали, що в ході проведення досудового розслідування допитано свідків і очевидців події. Проводяться необхідні слідчі дії. На даний час планується призначення судових експертиз вилучених речових доказів, отримання доступу до іншої інформації, корисної для слідства, і проведення інших слідчо-розшукових дій для встановлення обставин події.

До Роздільнянського районного суду подано клопотання про арешти вилученого майна та отримання дозволу на проведення оглядів.
Розслідування перебуває на особистому контролі керівництва ГУНП.

Як повідомляла “Новинарня“, 12 серпня в Роздільнянському районі Одеської області знайшли мертвим військовослужбовця Військово-морських сил ЗСУ матроса Арслана Шейхова.
Радник начальника Генерального штабу ЗСУ Олена Вербицька повідомила, що напередодні, 11 серпня, Шейхов перебуваючи в законному звільненні, разом із родиною святкував вдома 33-й день народження. “Близько 19:00 до нього заїхав на своєму автомобілі його знайомий громадянин Злий В. І. (1976 р.н.), за кілька хвилин вони поїхали у невідомому напрямку”, – написала вона і додала, що більше Шейхова ніхто живим не бачив.
Тіло військовослужбовця близько 23:50 знайшов біля воріт свого будинку місцевий лікар. “Під час огляду тіла представниками поліції було виявлено множинні забої на тілі і голові, переломи носа і черепа”, – зазначила радник начальника Генштабу.
Вона додала, що тіло військовослужбовця було доставлено до моргу в місто Роздільна.
“За попередньою інформацією судово-медичного експерта місцевого моргу, смерть Шейхова настала через захлинання блювотною масою. Про вищезазначені тілесні ушкодження, які є несумісними з життям, навіть не йдеться”, – зазначила Вербицька.
Вона не виключала, що такий висновок експерта обумовлений, зокрема, тим, що Злий, знайомий військовослужбовця, – колишній співробітник органів МВС.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна