АТО: тенденція до загострення обстановки, вісім бійців поранені, з них п’ять – біля Верхньоторецького

 

У районі проведення АТО спостерігається тенденція до загострення обстановки. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у зведенні за 14 серпня.
За офіційними даними, минулої доби незаконні збройні формування 31 раз обстрілювали позиції ЗС України. Восьмеро українських військових отримали поранення: п’ятеро – біля селища Верхньоторецьке, двоє – в районі Гнотового, один – біля Водяного.

Донецький напрямок. “Вже декілька днів поспіль на підступах до Авдіївки практично не припиняються обстріли позицій Збройних сил України. Так, вчора з 18-ї години і до опівночі російсько-окупаційні угруповання фактично безперервно били по наших укріпленнях у районі промзони. Тут, окрім використання гранатометів, великокаліберних кулеметів, бойовики випустили щонайменше 10 мін калібру 120 міліметрів та 19 мін калібру 82 міліметри. На кожен обстріл противника сили АТО відповідали щільним вогнем, який приборкував вогневі засоби противника”, – ідеться у зведенні.

Раніше, з 7-ї ранку до 18:00, російсько-окупаційні угруповання біля Авдіївки чотири рази били по опорних пунктах ЗСУ з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. У відповідь українські військові активно застосовували зброю на ураження противника.

Крім того, на Донецькому напрямку ввечері наприкінці доби під вогнем опинились наші позиції неподалік Кам’янки та Луганського. До 18:00 під ворожим вогнем опинились позиції сил АТО у районі Луганського та Верхньоторецького.
П’ятеро наших бійців отримали поранення в результаті мінометного обстрілу укріплень у районі Верхньоторецького.

На Маріупольському напрямку близько 7-ї години ранку двоє наших захисників зазнали поранень внаслідок гранатометного обстрілу поблизу Гнутового.
Вдень бандформування випустили щонайменше 10 мін калібру 120 міліметрів по позиціях ЗСУ на підступах до Мар’їнки та Красногорівки.
Близько 16-ї години під час обстрілу позицій сил АТО під вогонь противника потрапило саме місто Мар’їнка. По житлових будинках на вулиці Прокоф’єва НЗФ ОРДО стріляли з великокаліберного кулемета. На щастя, серед місцевих мешканців постраждалих немає.
Увечері активність бойовиків знову фіксувалась неподалік Мар’їнки – тут проросійські злочинці двічі застосовували міномети різних калібрів.
Ще один український воїн отримав поранення внаслідок гранатометного обстрілу опорного пункту на підступах до Водяного.

“Варто додати, що незважаючи на зростаючу активізацію бандформувань та використання злочинцями озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів, Збройні сили України суворо дотримуються Мінських угод. Водночас, у разі систематичного невиконання противником мирних домовленостей, підготовки до наступальних дій, сили АТО спроможні у найкоротші терміни підвести до лінії розмежування важке озброєння та дати ворогу жорстку відповідь”, – наголошує речник штабу АТО Антон Стельмах.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна