У Криму затримують одиночних пікетників, якій вийшли на захист арештованого пенсіонера Караметова

 

Кілька кримських пенсіонерів у понеділок, 14 серпня, влаштували одиночні пікети в Сімферополі, чотирьох із них затримала окупаційна поліція РФ.

Про це повідомляють правозахисники у “Фейсбуці”.

“У відповідь на арешт 76-річного Сервера Караметова сьогодні в Сімферополі як мінімум ще четверо літніх людей провели свої поодинокі пікети з таким же плакатом, який був у руках у Сервер-ага: “Путін, наші діти не терористи”, – зазначила кримська журналістка Ліля Буджурова.

Пікети провели біля будівлі Ради міністрів, управління МВС, парламенту та Верховного суду окупованого Криму.

Як повідомляє адвокат Едем Семедляєв, через пікети затримали Ярікула Давлатова, Олександра Дьячкова, Сейтумера Сейтумерова та Селіма Тейфука.

Нагадаємо, Сервера Караметова затримали 8 серпня біля будівлі підконтрольного Кремлю Верховного суду Криму в Сімферополі. Чоловік вийшов на одиночний пікет на підтримку одного з лідерів кримськотатарського національного руху, якого судять у Криму, Ахтема Чийгоза.
Суд у Сімферополі 9 серпня присудив Караметову штаф та 10 діб адміністративного арешту за “опір співробітникам поліції” і несанкціонований мітинг.
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вимагає відпустити 76-річного активіста з хворобою Паркінсона.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна