Конфлікт із “приватною армією Палиці” в Луцьку: нардеп Лапін і АТОвці звернулися до Порошенка

 

У Луцьку ветерани АТО підписали звернення до президента України Петра Порошенка та керівників силових структур.

Як повідомляє Еспресо.TV, документ на київському майдані міста зачитав народний депутат із фракції “Народний фронт”, учасник АТО Ігор Лапін.

Ветерани кажуть, що звернутися до глави держави змушені через тиск — їм погрожують, палять машини та влаштовують побиття, і в жодній зі справ винних так і не знайшли. У цьому екс-адвокат Лапін звинувачує політичне угруповання партії “УКРОП” на чолі з головою обласної ради Ігорем Палицею.

“В нас є приватна армія, яка належить олігархічній структурі. І ця приватна армія займається стеженнями за людьми, публікаціями персональних даних, публічним цькуванням у приватних засобах інформації — після того нищиться майно, і люди від того страждають”, – заявив нардеп Ігор Лапін, який у 2014 році воював у складі батальйону “Айдар”.

Він додав, що “не розуміє, чому держава в особі силових структур дозволяє розвиватись і процвітати приватним арміям [нардепа] Ігоря Палиці”, зокрема громадському формуванню “Варта порядку”.

“Прикриваючись справжніми АТОвцями та патріотами, дана структура використовується як силовий блок для підтримки політичних акцій на користь партії “УКРОП”. Саме при ній формуються групи “тітушок” для залякування та дискредитації опонентів”, – зауважив Ігор Лапін.

Як відомо, авто Ігоря Лапіна – пікап Volkswagen Amarok – у Луцьку спалили невідомі 8 червня.

Сам Ігор Палиця в коментарі наближеному виданню на запитання щодо згаданих випадків підпалів майна, стеження, побиття або тиску на своїх опонентів заявив, що “ні він, ні Олександр Тиводар (“афганець”, голова правління ГФ “Варта порядку” – “Н”), ні будь-хто з команди “УКРОПу жодного стосунку до перелічених випадків не має”.

“Нехай Лапін і його команда розбираються в тому самостійно. Йому краще зі своїми друзями зізнатися про випадки мародерства в зоні АТО, звідки він повернувся з двома автомобілями та мармуровими унітазами. А після проходження служби придбав у Луцьку декілька квартир. Нехай чистосердечно зізнається, тоді, можливо, стануть зрозумілі причини підпалів та всього іншого”, – сказав Ігор Палиця.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна