Доба АТО: противник масово застосовує міномети, троє бійців ЗСУ поранено. ОНОВЛЕНО

 

За минулу добу, 13 серпня, незаконні збройні формування 25 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України. Двоє українських бійців отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

ОНОВЛЕНО. На денному брифінгу прозвучали дані про трьох поранених.

“За минулу добу в результаті бойових дій, на щастя, ніхто не загинув, троє наших військових отримали поранення“, – зазначив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

На Донецькому напрямку ввечері було найгарячіше в районі Авдіївської промзони. Тут з 18-ї години і до опівночі бойовики практично не припиняли обстріли українських опорних пунктів із мінометів різних калібрів, гранатометів, стрілецької зброї. У результаті одного з таких обстрілів отримав поранення український боєць. Також ввечері, під ворожим вогнем опинились наші укріплення неподалік Новоселівки, Верхньоторецького, Невельського, Луганського.
До 18:00 ворог майже дві години обстрілював наші укріплення біля Авдіївки зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів.

“У відповідь майже на кожен обстріл противника сили АТО накривали бойовиків щільним вогнем”, – заявили у штабі.

На Луганському напрямку противник сконцентрував вогневу активність біля села Кримське. Лише за вечір (до 24-ї години) бойовики п’ять разів обстрілювали наші позиції поблизу цього селища зі 120-міліметрового міномета та гранатометів різних систем.
А на початку доби, близько першої години ночі, злочинці випустили п’ять мін калібру 120 мм по українських захисниках у Троїцькому.

На Приморському напрямку ввечері бойовики відкривали вогонь у районі сіл Водяне та Широкине.
До 18:00 незаконні збройні формування двічі били з 82-міліметрових мінометів по наших укріпленнях у районі Чермалика. Також удень бойовики відкривали вогонь неподалік селища Широкине.

Крім того, вкотре демонструючи свою зневагу до усіх норм гуманітарного права і мирних домовленостей, злочинці били з міномета, гранатомета й великокаліберних кулеметів по будинках мирних мешканців Мар’їнки. Як уточнили в СЦКК, обстріл вівся із 82-мм мінометів та автоматичних гранатометів. “Внаслідок влучання одної з мін, пошкоджено дах та посічено стіни присадибної будівлі біля житлового будинку по вулиці Шевченка. На щастя, серед місцевих мешканців постраждалих немає”, – зазначили в центрі.

Читайте також:
У Станиці Луганській боєць “ЛНР” погрожував розстріляти патруль ОБСЄ з гвинтівки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна