Аброськін почитав Лі Куан Ю і визнав, що дисципліна важливіша, ніж демократія

 

В’ячеслав Аброськін
перший заступник голови Національної поліції України, екс-голова ГУ Нацполіції Донеччини

(FB)

За останні чотири роки почав читати другу книгу. Першою була “Четверта республіка” Бориса Ложкіна, яку я прочитав на одному подиху за дві ночі. Сьогодні, коли раптово з’явилася година вільного часу, почав читати Лі Куан Ю “Роздуми великого лідера про майбутнє Китаю, США та світу”.

Хотів би поділитися деякими уривками: “Усупереч тому, що говорять американські політичні оглядачі, я не вважаю, що демократія неодмінно призведе до розвитку. Я вважаю, що для розвитку країни більше потрібна дисципліна, ніж демократія. Надмірна демократія призводить до розхлябаності та безладдя, за яких розвиток країни неможливий. Основним критерієм якості політичної системи є її здатність чи нездатність допомогти суспільству створити умови, що покращують рівень життя більшості громадян, а також забезпечують максимальний обсяг свобод окремої особи, який, однак, не зачіпає та не порушує свободи інших членів суспільства.”

Ці слова змусили задуматися. Останні три роки ми фактично воюємо з РФ і підтримуваними нею терористичними утвореннями “ДНР” та “ЛНР”. Тисячі наших громадян страждають в Донецькій і Луганській областях, тисячі стали вимушеними переселенцями. Щодня гинуть мирні люди з обох сторін, гинуть наші військові і правоохоронці. Через війну підіймає голову кримінал. І в цей же час кожен день відбуваються перекриття автодоріг в Києві, Рівне, Тернопіль та інших містах нашої країни. В одному випадку родичі підозрюваного, який був затриманий за підозрою у вбивстві неповнолітньої дівчинки, вважають, що їх син не винен, тому й перекривають автомагістраль замість надання доказів його невинності в суді. Інші перекривають дорогу в Києві, не подобається будівництво того чи іншого об’єкта, і так нескінченно…

Ніхто не хоче задуматися про те, що в цей час комусь потрібна невідкладна медична допомога, десь горить будинок потрібні рятувальники, а свої рішення обґрунтовують “демократією” – тому захотіли та перекрили, а там хоч трава не рости.

Також відбуваються постійні сутички футбольних уболівальників, сутички з представниками ЛГТБ-спільноти, які теж мають право на своє самовираження. Й ще пікетування судів та інших державних установ з метою тиску на прийняття того чи іншого рішення на вимогу толпи.

А як же закон? А закон для цих “лобістів”, як “дишло”, під суд привели 20-50 чоловік, заплатили за це гроші, тому й має бути прийнято необхідне рішення, й зовсім неважливо, що воно може бути поза законом, навіть поза здоровим глуздом.

Всі ганять Леніна, але використовують його методи: залізли на “броньовик” й на ньому одні намагаються довести, що вони краще за інших.

На всі ці так звані “демократичні заходи” щодня залучається досить велика кількість правоохоронців, які повинні нести службу там, де їх допомога більш потрібна – дільничні на своїх ділянках, оперуповноважені карного розшуку розкривати злочини, патрульні працювати на вулицях міст і населених пунктів, на автомагістралях.

У підсумку кримінал залишається без достатньої уваги, а потім тільки й чутно: “Караул, а де ж правоохоронці? Чому злочинці нас вбивають та грабують?”

Давайте замислимося і ще раз звернемо увагу на слова видатної людини, яка змогла побудувати успішну державу: “Надмірна демократія призводить до розхлябаності та безладдя, за яких розвиток країни неможливий”.

Читайте також:
Поліцію Донеччини очолив Невгад без житла. Аброськін пішов на підвищення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна