На Майдані розгорнули найбільший у світі прапор Ічкерії

 

На Майдані Незалежності у Києві військові окремого президентського полку розгорнули найбільший у світі національний прапор Ічкерії.

Як повідомляє Громадське, на акцію прийшли бійці батальйону імені Джохара Дудаєва та грузинського батальйону. Також були присутні представники кримськотатарського народу, зокрема голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, відомий актор Ахтем Сеїтаблаєв тощо.

“Я хочу від імені кримськотатарського народу, від імені всіх українців, привітати чеченців, які воюють проти російських військ. Разом ми переможемо”, — сказав Чубаров.

Екс-боєць батальйону імені Джохара Дудаєва, учасниця АТО Аміна Окуєва подякувала Україні за підтримку у боротьбі за свободу Ічкерії.

Аміна Окуєва. Фото: Цензор.нет

“Цей захід символізує те, що нашим ворогам, попри всі їх зусилля, не вдалося зламати нашу волю до перемоги і наш дух. І наша перемога близька як ніколи”, – цитує Окуєву “Цензор.НЕТ“.

Організатори також наголосили, що під таким прапором чеченці вже перемагали російські війська у боротьбі за свою незалежність, тож  цією акцію мають на меті підтримати бійців, які воюють за Україну на Донбасі.

Відео “Цензор”:

Чечня вийшла зі складу СРСР, дотримуючись процедури виходу та Конституції СРСР, і 1 листопада 1991 року обраний визнаних міжнародними спостерігачами виборах президент Джохар Дудаєв видав указ про оголошення державного суверенітету Чеченської Республіки Ічкерія.

Однак Російська Федерація не визнала незалежність Чечні, внаслідок чого в 1994 році почалася Перша чеченська війна, яка тривала до 1996 року і завершилася фактичною перемогою чеченців.

Друга війна Росії і Чечні де-факто тривала з 1999-го по 2009 рік (активні бойові дії проходили до 2000 року).

Читайте також:

Дудаєв в інтерв’ю 1995 року: Росія планувала ввести війська в Крим одразу після війни в Чечні. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна