Дебіторська заборгованість постачальників перед Міноборони зросла до 6,1 млрд., – ЗМІ

 

Генеральна прокуратура виявила, що на кінець 2016 року дебіторська заборгованість підприємств-постачальників перед Міністерством оборони збільшилася втричі – на 2,4 мільярда грн.
Таким чином, вона досягла рекордної суми – понад 6,1 мільярда грн, пише DT.ua у статті “Красти у фронту – красти в перемоги”.

Відповідні дані наведені в листі генпрокурора Юрія Луценка прем’єр-міністру Володимиру Гройсману, надісланому в середині липня.

У листі наголошується, що сума заборгованості становить 11% річного фінансування.

При цьому прострочена заборгованість досягла 755 мільйонів гривень.

У підприємств концерну Укроборонпром така заборгованість перед Міноборони становила 1,6 млрд. гривень, а прострочена заборгованість — 335 млн. гривень.

“Не можу з упевненістю стверджувати, що керівникові уряду вдалося із цим посланням ознайомитися, бо інакше й він зробив би для себе багато відкриттів: як бездарно витрачаються державні кошти, як проводиться стовідсоткове авансування контрактів і як Міноборони безпідставно продовжує терміни виконання договорів, що дозволяє підприємствам-боржникам, які користуються у своїх інтересах бюджетними коштами, уникати штрафних санкцій”, – ідеться в статті “Дзеркала тижня” за підписом “Дмитро Мендєлєєв”.

Читайте також:
У НАБУ створять окремий відділ для розслідування корупції в “оборонці”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна