Китай звинуватив США в порушенні свого суверенітету через дії есмінця “Джон Маккейн”

 

Китайська влада звинуватила Сполучені Штати в грубому порушенні свого суверенітету після того, як американський есмінець “Джон С. Маккейн” наблизився до спірних островів Спратлі в Південно-Китайському морі, які КНР вважає своїми. Про це заявили в міністерстві закордонних справ Китаю, повідомляє агентство Reuters.

У четвер, 10 серпня, американський військовий корабель пройшов недалеко від островів Спратлі, виконуючи “операцію свободи судноплавства”.

У міністерстві оборони Китаю назвали такі дії “провокацією”, яка завдає серйозної шкоди взаємній довірі.

“Китай рішуче виступає проти такого роду демонстрації сили і висунення регіональної мілітаризації з боку США, яка може легко викликати несподіваний інцидент в морі або в повітрі”, – йдеться в заяві китайського МО.

В МЗС Китаю наголосили, що ця операція порушила міжнародне і китайське законодавство та серйозно зашкодила суверенітету й безпеці країни.

Це не перший подібний випадок у взаєминах Китаю і США. Так, у травні цього року ВПС Китаю перехопили військовий літак США, коли той перебував у міжнародному повітряному просторі і міг безперешкодно проводити операції.

Есмінець USS John S. McCain названий на честь американських адміралів Джона Маккейна-старшого і Джона Маккейна-молодшого, якій є дідом і батьком сенатора від штату Арканзас, колишнього військового льотчика Джона Маккейна ІІІ.

Читайте також:
Протистояння США і КНДР: Трамп пообіцяв “таке, чого світ ще не бачив”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна