Для військових створять ID-картки і власний банк

 

У Міністерстві оборони ведеться робота щодо впровадження ID-карток для військовослужбовців та створення військового банку, однак є проблема із захистом інформації.
Як повідомляє “Новинарня“, про це в ефірі радіо “Армія ФМ” 11 серпня повідомив представник департаменту фінансів Міністерства оборони В’ячеслав Салахов.

“Щодо ID-картки військовослужбовця – ця робота також ведеться. Наскільки я знаю, опрацьовувалося питання щодо прив’язки і зберігання на електронному чіпі в цьому посвідченні даних і фінансового плану”, – сказав Салахов.

“Але питання захисту інформації і технічного використання цієї картки стоїть дуже критично. Не готовий сказати, що запрацює завтра, але робота ведеться”, – -зазначив він.

За словами представника фіндепартаменту, робота триває і в напрямку військового банку, “однак питання дуже обширне”.

“Різні підрозділи МО опікуються певними напрямками автоматизації адміністративно-господарської діяльності ЗСУ. Департамент фінансів розробляє комплексне рішення щодо військової частини, це буде сучасне програмне забезпечення, яке покриватиме увесь функціонал життєдіяльності фінансової служби. Це не так просто. Ми державна установа, одна із вимог цього програмного забезпечення – це система захисту інформації, тому що дані критичні, тим більше, що ми говоримо про автоматизацію бойових одиниць”, – розповів Салахов.

Читайте також:
Міноборони пояснило, коли і як виплати ЗСУ зростуть наступного разу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна