Будівництво “Стіни” затягнеться, – ДПСУ

 

У Державній прикордонній службі не виключають, що термін реалізації проекту “Стіна” на кордоні з Росією, може бути знову продовжено.

Про це сказав помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян в ефірі телеканалу “112 Україна”, повідомляє “Укрінформ” 11 серпня.

“Не виключено, що термін реалізації проекту буде знову продовжено”, – зазначив він.

Слободян пояснив, що на кордоні з Росією, де планується збудувати інженерно-технічні споруди, є тимчасово непідконтрольна Україні ділянка, і будівництво на ній залежатиме від строків відновлення територіальної цілісності України.

Крім того, речник ДПСУ відзначив замале фінансування проекту.

“Зараз вартість 1 кілометру системи інженерно-технічних споруд інтелектуального кордону складає близько 2 млн. гривень. Це мізерні гроші, зважаючи на те, який комплекс інженерних, фортифікаційних, технічних засобів встановлюється на цій ділянці кордону”, – зазначив помічник голови ДПСУ.

Також Слободян звернув увагу на складність реалізації проекту через постійний тиск і сумніви в його доцільності.

Як відомо, Солом’янський районний суд Києва арештував із заставами всіх сім підозрюваних у розтраті державних коштів, виділених на проект “Стіна”.
Серед них троє працівників Державної прикордонної служби – начальник управління будівництва департаменту ресурсного забезпечення ДПСУ Володимир Целко, колишній начальник 1-го окремого відділу капітального будівництва ДПСУ Олександр Атаманюк і старший офіцер 1-го окремого відділу капітального будівництва ДПСУ В’ячеслав Майданович.

Читайте також:
Суд почав арештовувати підозрюваних у розкраданні коштів зі “Стіни”

На Харківщині завершують споруджувати “Стіну” на кордоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна