У Криму 76-річного татарського активіста засудили до арешту і штрафу

 

Контрольований окупаційною владою РФ Залізничний суд Сімферополя (Крим) присудив 76-річному кримськотатарському активісту Серверу Караметову 10 діб адмінарешту за “опір співробітникам поліції”.

Як повідомляє видання “Крим. Реалії“, таке рішення ухвалено 9 серпня.

Напередодні суд визнав Кераметова винним за ст. 20.2 КоАП Росії та оштрафував на 10 тисяч рублів (близько 4200 гривень).

Щодо літнього кримськотатарського активіста Сервера Караметова, затриманого 8 серпня в Сімферополі за одиночний пікет на підтримку Ахтема Чийгоза, склали два адміністративні протоколи. Один – за “порушення порядку проведення одиночних пікетів”, другий – за “опір співробітникам поліції”.
Як можна було побачити на відео, Сервер-ага, в якого через захворювання порушена координація рухів, сіпався, коли його затримувала російська поліція.

Сервера Караметова затримують в анексованому Криму вже не вперше.
Так, у День пам’яті жертв геноциду кримських татар 18 травня Кераметова затримали після того, як він прийшов на площу в Сімферополі з кримськотатарським прапором і портретами своїх батьків, які стали жертвами депортації 1944 року. За три години його відпустили після складання адмінпротоколу.

Читайте також:
Суд у справі Чийгоза: адвокат Полозов не чекає виправдального вироку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна