У Балаклії сапер підірвався на снаряді під час розмінування

 

Вибухом снаряда в Балаклії Харківської області травмовано військовослужбовця.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на харківський регіональний медіа-центр Міністерства оборони.

За даними Міноборони, військовослужбовець Збройних Сил отримав поранення під час розмінування арсеналу в Балаклії. У відомстві також повідомили, що життю пораненого нічого не загрожує, вирішується питання, де саме він проходитиме лікування.

За інформацією джерел УНІАН у правоохоронних органах Харківщини, вибух стався сьогодні, 7 серпня. Поранення отримав солдат 1990 року народження.

На цей час відомо, що вибухом саперу обпекло руки, обличчя, грудну клітку. Крім того, військовослужбовець зазнав травматичної ампутації правої стопи, відкритого перелому лівої гомілки та відкритого перелому лівої стопи.

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 23 березня на 65-му ракетно-артилерійському арсеналі в Балаклії (Харківська область) сталася пожежа, в результаті якої почали масово детонувати артилерійські боєприпаси, ракети тощо. Пожежу остаточно загасили через кілька днів. Було поранено три людини, одна особа загинула.

За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа в Балаклії знищила 70% наявних там боєприпасів, але ця втрата для ЗСУ некритична.

За даними Харківської ОДА, в Балаклії та прилеглих селах був пошкоджений 231 житловий будинок, з них 114 – приватних, 117 – багатоквартирних; пошкоджень зазнали 22 об’єкти інфраструктури та промисловості, 12 об’єктів соціальної сфери, у тому числі дві школи й два дитячі садки.

 Кабінет Міністрів виділив 100 млн. грн. для розмінування Балаклії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна