72-й бригаді на параді присвоять ім’я Чорних запорожців

 

Особливістю параду на честь Дня Незалежності 2017 року буде те, що вперше указом президента військовим частинам та з’єднанням, які проявили мужність і героїзм та особливо відзначилися в ході бойових дій на Сході, буде присвоєно почесні найменування.

За повідомленнями ЗМІ, таких буде вісім частин Збройних сил і по одній частині – Національної гвардії й Державної прикордонної служби.

Зазначається, що до цього керівництво держави підштовхнув той факт, що святкування стосується не лише 26-ї річниці незалежності України, а й 100-ї річниці створення Армії Української Народної Республіки.

Зокрема, як пишуть “Тексти”, 72-го окрема механізована бригада (Біла Церква) отримає ім’я військового формування Армії УНР – Чорних запорожців; 24-та окрема механізована бригада – короля Данила.
Також відомо, що підрозділам будуть присвоєні імена полковника Армії УНР, засновника ОУН Євгена Коновальця та гетьмана Івана Виговського, під проводом якого козаки розбили московське військо під Конотопом у 1659 році.

Як відомо, 72 омбр наразі носить назву Красноградсько-Київська, пов’язану з участю в бойових діях радянських часів.
Це з’єднання вже тривалий час обороняє українські рубежі біля міста Авдіївка Донецької області.

Уперше на параді пронесуть бойові знамена 3-ї залізної стрілецької дивізії Армії УНР​ – одного з найвідоміших бойових підрозділів часів Української Революції 1917-1921 рр., 1-го українського полку ім. Богдана Хмельницького Армії УНР.

На параді зіграють новий Марш українського війська – видозмінений Олегом Скрипкою гімн Організації українських націоналістів “Зродились ми великої години”.

Крім того, на параді зіграють​ марш, написаний композитором Миколою Лисенком, який використовувала Армія Української Народної Республіки.

Також планується представлення нового варіанту однострою для роти почесної варти окремого полку президента України.

Читайте також:
На параді в День Незалежності України будуть іти військові НАТО

Відбулося перше тренування до параду Незалежності. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна