У Болгарії створили спеціальний суд для “найвищих” корупціонерів

 

Задля посилення боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади в Болгарії створено антикорупційний суд.

Закон, який передбачає заснування нової судової інстанції, був оприлюднений 4 серпня в офіційному виданні країни “Държавен вестник”, повідомляє  “Німецька хвиля” з посиланням на AFP.

Новий судовий орган займатиметься розглядом корупційних справ, до яких причетні міністри, депутати парламенту й мери міст. Створення цього антикорупційного суду вважається частиною реформи кримінального права з метою переформатування болгарської судової системи.

Водночас поява ще однієї судової інстанції в Болгарії, яка вважається однією з найбільш корумпованих країн ЄС, вже викликала різку критику як з боку суддів, так і з боку неурядових організацій.

На думку громадського сектора, спеціальний статус, який матиме новостворений суд, може підвищити ризик ухвалення політично мотивованих рішень.

Читайте також:

Вибори в Болгарії виграли проєвропейські сили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна