На сцені фестивалю в Естонії помер відомий український митець Іван Денисенко “Блюз”

 

В естонському Хаапсалу на фестивалі “Серпневий блюз” солісту української групи Ivan Blues&Friends Івану Денисенку (сценічне ім’я – Ivan Blues) різко стало зле, повідомляє Elu24. Життя музиканта врятувати не вдалося.

Трагедія сталася 5 серпня.

“Іван встиг дограти сет, після чого йому стало погано. На місце викликали “швидку”, медики робили йому масаж серця декілька десятків хвилин”, – розповів організатор фестивалю Індрек Дітманн.

Очевидець події розповів порталу Lääne elu, що Денисенкові стало погано під час виступу. Він закінчив співати, потім почався музичний програш, і музикант впав навзнак.

На сцену вийшов конферансьє Ян Ууспільд, який запитав, чи є серед публіки лікар.

Сестра музиканта Валентина Денисенко підтвердила смерть брата. “Івана більше немає. Його серце зупинилося на концерті. Велике прохання поки не турбувати сім’ю. Зрозумійте нас правильно”, – написала вона на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Митець зовсім трохи не дожив до свого 34-річчя, яке він мав відзначати 3 вересня.

Крім того, що Іван був знаним музикантом і співаком, він змалку малював, мав чимало художніх виставок.
Його дідусем був відомий український художник Михайло Денисенко (1917-2001).

Також Денисенка було задіяно у виставі Леся Подерев’янського “Павлік Морозов”. В епізодичних ролях він знімався у російських фільмах “Я знаю, что вы не сделали этим летом” режисера Юрія Бакуна, “Матч” Андрія Малюкова, у рекламі та інших проектах.

Митець усе своє життя прожив у Василькові під Києвом.

Іван Денисенко страждав на акромегалію – захворювання, пов’язане з порушенням функції передньої частки гіпофізу, яке супроводжується збільшенням кісток, стоп, черепа, особливо його лицьової частини. Причиною захворювання стала доброякісна пухлина мозку.

Читайте також:
У Дніпрі помер від ран офіцер-“кіборг” Гуцаленко,
який піднімав прапор України над ДАПом. СПОГАДИ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна