Вашингтон офіційно повідомив про вихід з кліматичної угоди

 

Державний департамент США офіційно поінформував ООН про відмову від Паризької кліматичної угоди, але залишив відчинені двері для приєднання до неї, якщо умови для Сполучених Штатів будуть покращені.

Як передає Reuters, у Держдепі повідомили, що США й надалі братимуть участь у засіданнях Організації Об’єднаних Націй з питань зміни клімату під час процесу виходу, який, як очікується, триватиме як мінімум три роки.

“Сполучені Штати підтримують збалансований підхід до кліматичної політики, яка знижує викиди, одночасно сприяючи економічному зростанню та забезпечення енергетичної безпеки”, – сказано в повідомленні зовнішньополітичного відомства США.

Як повідомляла “Новинарня“, 1 червня президент США Дональд Трамп заявив про плани країни вийти із Паризької кліматичної угоди, назвавши цей договір “поганим” для американців.

Американське видання The New York Times повідомляло, що Сполучені Штати Америки зможуть вийти з Паризької кліматичної угоди не раніше ніж у 2020 році, тобто лише наприкінці терміну президентства Дональда Трампа.

Паризька кліматична угода була ухвалена в грудні 2015 року і набула чинності 4 листопада 2016 року.
Представники 195 країн домовилися скорочувати обсяги викидів шкідливих газів в атмосферу, аби стримати підвищення температури повітря на планеті до кінця цього століття в межах двох градусів за Цельсієм від рівня доіндустріальної епохи.

Читайте також:
Україна приєдналася до історичної кліматичної угоди

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна