Порошенко ввів новий дизайн бойового прапора частин ЗСУ

Президент Петро Порошенко затвердив новий зразок бойового прапора військових частин (з’єднань) Збройних сил України.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідний указ № 209/2017 від 5 серпня оприлюднено на офіційному сайті глави держави.

“На зміну статті 1 Указу президента України від 20 червня 2006 року № 550 “Про опис і малюнок базового зразка бойового прапора військової частини (з’єднання) Збройних Сил України” затвердити нові опис і малюнок базового зразка бойового прапора військової частини (з’єднання) ЗСУ (додаються)”, – йдеться в тексті указу.

Документ набирає чинності з дня його опублікування.

В описі базового зразка бойового прапора військової частини (з’єднання) ЗСУ сказано, що бойовий прапор – квадратне полотнище малинового кольору розміром 130 х 130 см із запасом для прикріплення до древка.

На його лицьовій стороні в центрі зображено емблему Збройних Сил України, вміщену на тлі золотих променів, які по три розходяться від центра між сторонами емблеми (хреста).
На променях міститься зображення вінків із листя і кетягів калини, в центрі яких зображено емблему виду ЗСУ, до якого належить військова частина (з’єднання).
Полотнище по периметру має лиштву, обшиту золотим кантом. Верхня частина лиштви містить напис “За Україну”, а нижня – напис “За її волю”. Права і ліва частини лиштви прикрашені орнаментом у вигляді зображення листя і кетягів калини.
У кутах бойового прапора в обшитих по периметру золотим кантом квадратах вміщено зображення прямих рівносторонніх хрестів із розбіжними сторонами.

На його зворотній стороні у центрі міститься напис назви військової частини (з’єднання), якій він вручається.
Полотнище зворотної сторони бойового прапора прикрашено по периметру лиштвою з орнаментом у вигляді зображення листя і кетягів калини. У кутах розміщено емблему роду військ, до якого належить військова частина (з’єднання).

Усі зображення та написи на полотнищі прапора виконані золотим шитвом.

У разі наявності у назві військової частини (з’єднання) почесного найменування до трубки верхівки древка прикріплюється двостороння стрічка синього кольору, обшита по периметру золотавим кантом. Кінці стрічки прикрашені золотавою бахромою. Розмір стрічки 250 х 12 см.

На одному кінці стрічки з обох сторін вишитий напис золотавими буквами – почесне найменування військової частини (з’єднання) і зображення Знака Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний Герб України). Інший кінець стрічки з обох сторін прикрашений рослинним орнаментом та зображенням медальйону – підвіски із Знаком Президента України.

Стрічка зав’язується бантом розміром 30 см з двома горизонтальними променями та скріплюється розеткою діаметром 10 см.

Стрічка є невід’ємною частиною Бойового Прапора.

Принципова відмінність “дизайну Порошенка” від “дизайну Ющенка” – у тому, що в новому дизайні “почесне найменування” частини зняте з тильної сторони прапора і перенесене на додаткову стрічку, якої не було в старому.

Старий дизайн:

Читайте також:
Порошенко прилетів на Вінниччину винищувачем і заявив про 1 млрд. грн. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна